blurb_skogen_omdome_guld.jpg

SKOGEN

Spelet där du fyller skogen med liv!

Är maskrosor och daggmaskar det närmaste du kommer den nordiska naturen i vardagen? Har dina biologikunskaper blivit täckta av mossa sedan mellanstadiets scoutkarriär? Ingen fara, detta är spelet som kommer att få dig att imponera på både vänner och familj under framtida utflykter!

Den svenska skogen är full av vackra växter, spännande djur och märkliga svampar. Men för att arterna ska leva och frodas måste du skapa den rätta livsmiljön. I det ambitiösa familjespelet Skogen, utvecklat under många år av erfarne biologen Daniel Thorell, är det du som fyller skogen med liv genom att turas om att spela ut arter och naturelement. Det här spelet är en ögonöppnare för den mångfald av arter och miljöer som omringar oss (och vi lovar: en betydligt roligare sådan än den dammiga encyklopedin som hittas på farfars vind). Placera ut gamla träd, näringsrik mark och annat som får din dunge att blomstra – den som skapar den bästa skogen vinner. Eller rätt och slätt: som man sår får man skörda!

Skogen är enkelt att spela men har strategiska möjligheter för den som älskar att vinna. Det är utmanande och roligt för både vuxna och barn. Spelet tar ca 60 minuter att spela, är för 2-4 spelare och är i sin helhet tryckt på FSC-märkt papper från ett ansvarsfullt skogsbruk.

 
Rickard Höök

FORMGIVAREN RICKARD HÖÖK OM FORMEN

"För att vara uppväxt ute i skogen (läs liten håla i Västmanland) så har jag vistats förvånansvärt lite ute i just skog och mark. Därför var detta spel något av en utmaning för mig. När jag påbörjade arbetet fanns redan den begåvade illustratören Carim Nahaboos fantastiska artillustrationer till hands. Att hitta ett grafiskt manér som lirade ihop med hans illustrationsstil var till en början inte det lättaste. Till slut kom jag att tänka på gamla skolaffischer och läroböcker och lät mig inspireras av dessa (Wes Andersons Moonrise Kingdom hade även ett finger med i inspirationen ska erkännas). Jag måste ge Alexander på Ninja Print en stor eloge för att ha varit mitt kompass under denna process, för det hände att jag tappade stigen då och då och gick lite vilse. Utan honom hade slutprodukten inte blivit så galet bra som den blev. Resultatet blev så fantastiskt fint även om jag inte alltid fattade vad jag höll på med."

INFO

RELEASE
Autumn/Winter 2017

TYP
Strategi

ÅLDER
Från 8 år

SPELTID
60 min

ANTAL SPELARE
2 till 4

INNEHÅLL
1 spelplan
6 spelpjäser
1 katastroftärning
1 regelhäfte
50 artbrickor
40 elementbrickor
3 tygpåsar
4 skärmar
18 actionkort
17 livkort

OFFICIELL SAJT
naturenkallar.com

HÖGUPPLÖSTA BILDER
Ladda ner