blurb-ritjakten.jpg

RITJAKTEN

Familjespelet där du ritar och gissar dig till seger!

Världens knasigaste cirkus har kommit till stan! Cirkusdirektören står förvirrad och stammar i mikrofonen och publiken drar andan för in i manegen kommer... ja, vad är det för något egentligen? Är det en stövel, ett WiFi eller en gammal igelkott?

Den som gissar får se!

Välkommen till Ritjakten - det första rita-och-gissa-spelet där alla i familjen kan spela ihop, oavsett ålder. Dra ett kort, läs vad som står och börja rita - dina motspelare tävlar alla nu om att först gissa rätt innan tiden är ute. För den som inte lärt sig läsa än finns specialgjorda kort med både ord och bild att rita av. Dessutom får de minsta ett eget timglas som ger lite extra tid jämfört med dom äldre spelarnas timglas. Kort sagt - kan du rita en huvudfoting kan du vinna Ritjakten!

Stjärnskottet Frida Clerhage står för grafisk design och illustration och Clara-Cecilia Dias-Taguatinga för barnillustrationer. Formgivningsprocessen styrdes av mottot “What would Wes Anderson do?”

 
frida2018.jpg

FORMGIVAREN FRIDA CLERHAGE OM FORMEN

"Att formge Ritjakten var intensivt och roligt. Lite som en hel circus. Då det är ett spel för både vuxna och barn behövde designen vara pedagogisk och samtidigt tilltalande ur ett mognare perspektiv. Jag har som jag ofta gör, arbetat detaljrikt men med ett sparsamt antal färger. Vilka är noggrant utvalda för att skapa en något nostalgisk känsla."

INFO

RELEASE
Autumn/Winter 2016

TYP
Rita & gissa

ÅLDER
Från 5 år

SPELTID
45 –60 min

ANTAL SPELARE
2 till 6

INNEHÅLL
1 spelplan
125 barnkort
100 vuxenkort
6 spelpjäser
6 plastfötter
50 cirkusbiljetter
2 sandglas (15 och 45 sekunder)
1 tärning
1 regelhäfte
1 ritplatta
1 whiteboardpenna

HÖGUPPLÖSTA BILDER
Ladda ner