blurb_rackare.jpg

RACKARE!

Alla festspels missanpassade kusin

Det finns spel som utvecklar din matematiska förmåga. Som lär dig allt om gamla kungar. Som passar hela familjen. Rackare är tyvärr inte ett sådant spel. Tvärtom. Rackare är ett festspel som är fan-det-här-borde-man-kanske-inte-skratta-åt-men-jag-kan-inte-hjälpa-det-optimerat. Men – och det här är viktigt – Rackare kan eventuellt också vara det enda spelet du någonsin kommer äga som kan få din morsa att triumferande skrika att du inte ska ha några andra gudar jämte The Fappening eller My Little Pony. Och bara det är ju värt pengarna, eller hur?

Rackare är ett uppkäftigt festspel med mycket humor. Tänk Cards Against Humanity, fast med roligare regler. Och på svenska. Spelet är löjligt enkelt – till den grad att endast puckon kan missuppfatta reglerna.

Om man mot förmodan vill spela Rackare, passar det lika bra att göra i stora som små sällskap och lika väl vid festliga som direkt ofestliga tillfällen. Rackare är snabblärt, snabbspelat och passar ett stort åldersspann.

Föredrar du att inte behöva förklara bukkakke för en 8-åring, kolla in Rackarunge som hela familjen kan spela.

 
jb.jpg

FORMGIVAREN JOAKIM BERGKVIST OM FORMEN

"Det svartvita temat på korten passar väl med spelets enkelhet men det behövde också en munter vibb så det svartvita parades ihop med en stor leende logga i en sammanlagt minimalistisk design baserad på tre färger. En tredjedel av korten är vita, två tredjedelar är svarta, vilket är varför asklocket har samma andel svart och vitt på sig. Bredden är också en tredjedel av längden. Båda dessa egenskaper möjliggör en rad olika roliga möjligheter att stapla spelet."

INFO

RELEASE
Autumn/Winter 2015

TYP 
Festspel

ÅLDER 
Från typ 14 år

SPELTID 
30–60 min

ANTAL SPELARE 
3 till 20

INNEHÅLL
600 spelkort (vita och svart)
1 regelhäfte

OFFICIELL SAJT
rackare.com

HÖGUPPLÖSTA BILDER
Ladda ner