Quiz GöteborG

Quiz Göteborg är ett påkostat frågespel med 1500 frågor om Göteborg. Vet du vilken som är Göteborgs högsta byggnad, vilket år SKF grundades eller vad bokstäverna IFK i IFK Göteborg är en förkortning av?

I Quiz Göteborg sätts dina kunskaper om staden på prov, men det krävs även lite taktik och tur för att vinna. Detta är ett sällskapsspel som kommer att leverera många skratt i många år framöver – ett måste för dig som älskar frågesport, sällskapsspel och Göteborg!

SPELREGLER

Du och dina motspelare tävlar om vem som först lyckas skaffa fem av Göteborgs gator. För att lyckas med det måste ni besitta lite Göteborgskunskap. Men det är inte säkert att den som vet mest vinner - den som har turen på sin sida och använder spelets eventkort flitigt kan segra över den mest inbitne Göteborgskännaren.

 
ddl.jpg

FORMGIVAREN XX OM FORMEN

"Utgångspunkten för formgivningen är den mystiska och obegripliga kemi som är kärlek.  
Jag ville förmedla denna känsla med hjälp av symboler och symbolik. I designen finns flera mer eller mindre tydliga referenser till både frågor från spelet och förälskelse i allmänhet. Och kanske några dolda budskap?
Färg och typografi lånar sitt uttryck från det frigjorda 70-talet. Kombinationen blir en explosiv reaktion mellan snusk och ockult alkemi. Resultatet är kärlek!"

INFO

RELEASE
Autumn/Winter 2012

TYP
Kunskap & taktik

ÅLDER
Från typ 15 år

SPELTID
45 till 90 min

ANTAL SPELARE
2 till 6

INNEHÅLL
1 spelplan
2 tärningar
6 spelpjäser
300 frågekort
4 kategorikort
37 eventkort
34 gatukort
1 regelhäfte

HÖGUPPLÖSTA BILDER
Ladda ner