KALABALIK_Kompletterande_Header_DSF6818_Ljusare.jpg

KALABALIK

Festspelet där det oväntade händer

Kalabalik är perfekt för dig som älskar strategispel. Inte för att det hjälper dig ett dyft att tänka strategiskt när du spelar Kalabalik, utan för att ni som älskar strategispel behöver tagga ner och inte fnysa åt alla spel som kräver mindre än två timmars förberedelse. Och alla ni andra? Ja, ni behöver också släppa snuttefilten och leva lite. Nu kör vi, snowflakes!

Folk är olika. Vissa kan massa huvudstäder men vill helst undvika att luftprutta sina medspelares magar. Andra älskar att luftprutta magar och kan dessutom tänka sig att skojposta en ultraljudsbild på Instagram. Men sådana typer avskyr kanske koriander och bollsporter. Och just bollsport och koriander – ja, det tycker kanske en tredje är meningen med livet. Hur så olika människor ska kunna enas om ett och samma sällskapsspel har gäckat mänskligheten i århundraden. Fram tills nu. För här kommer det gränslösa festspelet där alla kan vinna. Speciellt alla som bott i Borås.

 
rh.jpg

FORMGIVAREN RiCKARD HÖÖK OM FORMEN

"Kalabalik är inte bara namnet på spelet, utan också en utmärkt beskrivning på formgivningsprocessen. Samtidigt som jag arbetade på Kalabaliks design så jobbade jag även med memoryspelen Memonsters och Skogen Memory. Det var kaos i mitt huvud. Men efter många långa kvällar och nätter och en hel del j*vla svordomar så var det klart! Jag ville att Kalabalik skulle vara färgglatt och smått kaosigt, så att man blir glad bara av att titta på det - men med en viss struktur och tydlighet för att man snabbt ska haja reglerna och kunna börja spela. Har arbetat mycket med lekfull typografi under mina år som designer, något som kom väl till pass till detta spel som har 75 unikt typograferade kort (det tog sin tid). Vad jag är mest nöjd med? Att jag fick igenom auberginen och persikan som spelpjäser så klart!"

info

RELEASE
Autumn/Winter 2019

TYP 
Festspel

ÅLDER 
Från typ 15 år

SPELTID 
45–60 min

ANTAL SPELARE 
2 till 8

INNEHÅLL
1 regelhäfte
1 tärning
1 timglas (30 sek)
8 spelpjäser
8 plastfötter
1 start-ruta
1 mål-ruta
6 regnbågskort
75 het potatiskort
75 konsekvenskort
75 uppdragskort
75 kampkort
75 regelkort
75 chanskort

SPELREGLER
Ladda ner

HÖGUPPLÖSTA BILDER
Ladda ner