HUFVUDSTADEN

Det stora kunskapsspelet om Stockholm

Här blandas lätt och svårt, tur och taktik, sött och salt. Med 1 500 frågor om allt från blodbad till bostadskön och surdegshotell till Stomatolskylten är Hufvudstaden spelet för dig med Stockholm i ditt hjärta.

Hur många sushirestauranger finns det innanför tullarna? Hur långt är Lidingöloppet? Vilken Stockholmsförfattare har för vana att själv pryda sina bokomslag? Hufvudstadens frågor blandar trivia, allmänbildning och onödigt vetande.

Spelplanen visar Stockholms gator genom tiderna. Hur såg det egentligen ut på Drottninggatan 1952, Hornstull 1905, Östermalmstorg 1960 eller i Rinkeby 1988?

jb.jpg

FORMGIVAREN JOAKIM BERGKVIST OM FORMEN

"Hufvudstadens form är inspirerad av såväl de historiska maktkampernas Stockholm som den urbana metropol staden är idag. Allt från gammal arkitektur till ungt mode och Monicas och Beppes “Sakta vi gå genom stan” har bidragit till tonen. Både självklara och mindre självklara referenser samsas i kontrasten mellan det sobert avskalade (stadens orubblighet) och det humoristiskt flippade (stadens ständiga rörelse)."

INFO

RELEASE
Autumn/Winter 2013

TYP
Kunskap & taktik

ÅLDER
Från typ 13 år

SPELTID
45 –90 min

ANTAL SPELARE
2 till 6

INNEHÅLL
1 spelplan
2 tärningar
6 spelpjäser
300 frågekort
4 kategorikort
37 händelsekort
34 gatukort
1 regelhäfte

HÖGUPPLÖSTA BILDER
Ladda ner