HIGH CONCEPT

SPELET DÄR DU GISSAR, GISSAR OCH PITCHAR FILMER!

De flesta av världens största filmsuccéer kan beskrivas med en enda mening. En perfekt formulering som redan innan filmen är gjord kan få påtänkta skådespelare att dregla och dryga filmproducenter att villigt öppna plånboken. En sån mening kallas för ett High Concept. Det är den magiska meningen det här spelet handlar om!

I spelet får du poäng om du kan gissa vilken känd film som hör ihop med vilket High Concept, och du får även skapa dina egna filmpitchar med hjälp av att kombinera förformulerade kort.

För att vinna ska du övertyga dina motspelare om att satsa på just ditt High Concept. Kombinationen av spännande kunskapsmoment och hejdlöst roliga kreativa moment gör att det här fartfyllda spelet passar för både filmälskare och spelälskare i alla åldrar.

 
rh.jpg

FORMGIVAREN RickarD HÖÖK OM FORMEN

"Utgångspunkten för formgivningen är den mystiska och obegripliga kemi som är kärlek.  
Jag ville förmedla denna känsla med hjälp av symboler och symbolik. I designen finns flera mer eller mindre tydliga referenser till både frågor från spelet och förälskelse i allmänhet. Och kanske några dolda budskap?
Färg och typografi lånar sitt uttryck från det frigjorda 70-talet. Kombinationen blir en explosiv reaktion mellan snusk och ockult alkemi. Resultatet är kärlek!"

INFO

RELEASE
Autumn/Winter 2016

TYP
Kunskap & taktik

ÅLDER
Från typ 12 år

SPELTID
45 till 60min

ANTAL SPELARE
2 till 6

INNEHÅLL
1 spelplan
100 gissakort
150 pitchkort
36 röstkort
6 spelpjäser
6 plastfötter
50 sedelbuntar
1 minutglas
6 ritplattor
6 whiteboardpennor
1 regelhäfte

HÖGUPPLÖSTA BILDER
Ladda ner