blurb-high_concept.jpg

HIGH CONCEPT

Spelet där du gissar, gissar och pitchar filmer!

De flesta av världens största filmsuccéer kan beskrivas med en enda mening. En perfekt formulering som redan innan filmen är gjord kan få påtänkta skådespelare att dregla och dryga filmproducenter att villigt öppna plånboken. En sån mening kallas för ett High Concept. Det är den magiska meningen det här spelet handlar om!

I spelet får du poäng om du kan gissa vilken känd film som hör ihop med vilket High Concept, och du får även skapa dina egna filmpitchar med hjälp av att kombinera förformulerade kort.

För att vinna ska du övertyga dina motspelare om att satsa på just ditt High Concept. Kombinationen av spännande kunskapsmoment och hejdlöst roliga kreativa moment gör att det här fartfyllda spelet passar för både filmälskare och spelälskare i alla åldrar.

rh.jpg

FORMGIVAREN RickarD HÖÖK OM FORMEN

"High Concept är nog ett av mina absoluta favoritjobb. Kanske för att det speglar min smak och stil mest av alla arbeten jag gjort. Det nördiga filmtemat visualiserat med enkel ikongrafik och några få men genomgående omättade färger gav spelet den vintagesjäl som jag bara älskar - det är ren och skär Retrovaganza. Mest nöjd (löjligt nöjd ska erkännas) är jag med frågekorten vars baksida föreställer en VHS-kassett och den tillhörande lådan som passande nog är utformad som ett VHS-fodral. När jag själv spelar High Concept har jag alltid första tjing på 3D-glasögonen som spelpjäs. Jag menar, nån fördel ska man väl ha när man har designat spelet?"

INFO

RELEASE
Autumn/Winter 2016

TYP
Kunskap & taktik

ÅLDER
Från typ 12 år

SPELTID
45 –60 min

ANTAL SPELARE
2 till 6

INNEHÅLL
1 spelplan
100 gissakort
150 pitchkort
36 röstkort
6 spelpjäser
6 plastfötter
50 sedelbuntar
1 minutglas
6 ritplattor
6 whiteboardpennor
1 regelhäfte

HÖGUPPLÖSTA BILDER
Ladda ner