HUFVUDSTADEN

Det stora kunskapsspelet om Stockholm / The Game about Stockholm

Här blandas lätt och svårt, tur och taktik, sött och salt. Med 1 500 frågor om allt från blodbad till bostadskön och surdegshotell till Stomatolskylten är Hufvudstaden spelet för dig med Stockholm i ditt hjärta.

Hur många sushirestauranger finns det innanför tullarna? Hur långt är Lidingöloppet? Vilken Stockholmsförfattare har för vana att själv pryda sina bokomslag? Hufvudstadens frågor blandar trivia, allmänbildning och onödigt vetande.

Spelplanen visar Stockholms gator genom tiderna. Hur såg det egentligen ut på Drottninggatan 1952, Hornstull 1905, Östermalmstorg 1960 eller i Rinkeby 1988?

jb.jpg

ART DIRECTOR JOAKIM BERGKVIST ABOUT THE DESIGN

"Hufvudstadens form är inspirerad av såväl de historiska maktkampernas Stockholm som den urbana metropol staden är idag. Allt från gammal arkitektur till ungt mode och Monicas och Beppes “Sakta vi gå genom stan” har bidragit till tonen. Både självklara och mindre självklara referenser samsas i kontrasten mellan det sobert avskalade (stadens orubblighet) och det humoristiskt flippade (stadens ständiga rörelse)."

INFO

RELEASE
Autumn/Winter 2013

CATEGORY
Trivia & Tactic

AGE RECOMMENDATION
15+

PLAY TIME
45 to 90 min

PLAYERS
2 to 6

CONTENTS
1 game board
2 dice
6 playing pieces
300 Question Cards
4 Category Cards
37 Action Cards
34 Street Cards
1 rule book

HIRES IMAGES
Download