BERGNEIN

Berghains omöjliga kösystem — nu som kortspel

Det är svårt att komma in på den legendariska technoklubben Berghain i Berlin. Så svårt att vi på Ninja Print utvecklat ett helt kortspel baserat på det mytomspunna köandet.

I Bergnein är du en bouncer. Ditt jobb går ut på att neka eller släppa in olika typer av gäster, precis som i verkligheten. Desto creddigare gäster, desto fler poäng får du. Bland spelkorten finns allt från hipsters och bloggare till turister och stekare. Med hjälp av Actionkort kan spelarna manipulera kön till sin fördel eller motspelarnas nackdel. Detta gör spelet ytterst dynamiskt och händelserikt, och att spelet känns nytt och roligt varje gång.

Spelets mål
När kön är tom är spelet slut och spelarna räknar då vem som har släppt in gäster värda flest poäng.

 

FORMGIVAREN JOAKIM BERGKVIST OM FORMEN

"Askens form handlar om kontrast och en stor skopa techno- och klubbkultur. Berghain huserar i ett gammalt nedlagt kraftverk, en väldigt industriell miljö av betong och stål. På dansgolven spelas house, techno och experimentell elektronisk musik av det hårdare slaget. Tillsammans med den mytiska exklusivitet som omgärdar klubben och den glädje, stil och kärlek till musiken som besökarna tar med sig är det en kontrastrik plats. Det ”hårda” industriella formspråket återfinns i typografi och former i allt från ask ner till kortens stansade hörn. Ytterligare kontrast till det hårda ger de humoristiskt illustrerade gästkorten som trycks med fluorescerande dekorfärger som för tankarna till klubbvärldens laser och UV-ljus."

INFO

RELEASE
Autumn/Winter 2017

TYP
Kortspel / Queue management

ÅLDER
Från 15 år

SPELTID
10 –60 min

ANTAL SPELARE
2 till 6

INNEHÅLL
50 gästkort
55 actionkort
1 bouncer
1 plastfot till bouncern
1 regelhäfte

HÖGUPPLÖSTA BILDER
Ladda ner